Negative Color Space

Negative Color Space (short demo clip) from taavi varm on Vimeo.

Filmi autor Taavi “Miisu” Varm:
Vormide (ring – see on nii algus, lõpp kui ka kulg ise) ja värvide optiline mäng, kaotades reaalsusetunde ja lastes vaatajal kaduda hetke. Muusika juhatab teed ja pilt ekraanil sulab reaalse maailma piiridest välja, kaotades oma kahedimensioonilise olemuse. Vormid reageerivad muusikale –ilmudes, et taas voolates kaduda. Visuaal ei jutusta konkreetset lugu, vaid toimib pigem meditatiivse abivahendina, aidates hetkeks unustada kõik muu peale lihtsalt olemise.

Filmis on kasutatud Märt-Matis Lille teost „Fire Dots in the Darkness“ („Tuletäpid pimeduses“). Seda peaks võimaluse korral vaatama läbi 3D anaglüüfiliste prillide (punane/sinine klaas).”

Muusika autor Märt-Matis Lill:
“”Tuletäpid pimeduses“ on kirjutatud festivalile NYYD aastal 2003. Pärast Küberstuudio esiettekannet Tallinnas on erinevates Euroopa maades teost korduvalt ette kandnud ansambel Nieuw tantsuprojekti “Mürr ja kaneel“ raames.
Loo inspiratsiooniallikas oli Chiyo-ni haiku:

Ainult jões
on pimedus voolamas –
tulekärbsed!

Tulekärbsed on väikesed meie jaanimardikate sarnased pimeduses helendavad lendavad putukad. Tulekärbeste püüdmine on Jaapanis juba pikka aega olnud armastatud suvine ajaviide.
Loo elektrakustiline materjal rajaneb kahele allikale: jõe ja tule häältele. Minu jaoks moodustavad-kannavad-kätkevad need materjalid selliseid vastandpaare nagu tuhm ja kirgas, tume ja hele ning korrapärane ja ebaregulaarne.
Teose olulisemaid lähtekohti oli ühelt poolt igat tüüpi müralaadsed helid nagu sahinad, kohinad, praksumised. Teisalt oli mulle seda lugu kirjutades oluline haiku vormis sisalduv sümmeetria, omamoodi ABA struktuur, mis moodustab selle teose aluse väga mitmel tasandil – tervikvormist väikeste kujunditeni välja. Helikõrgusi esineb selles teoses väga harva ja kui nad kõlavad, siis on neil eriline tähendus nii strukturaalses kui ka väljenduslikus plaanis.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *