“BASTIEN ja BASTIENNE”

TALLINNA KAMMERORKESTER
MIKK DEDE, UKU JOLLER, EEVA-LIISA HARTEMAA (Soome)

Eestikeelne tõlge: Linnar Priimägi
Lavastaja: Kati Kivitar
Kostüümid: Riina Vanhanen
kunstnik/video: Taavi Varm

Dirigent MIKK MURDVEE

Live podcast @ Klassikaraadio

Wolfgang Amadeus Mozart kirjutas laulumängu (kammerooperi) “Bastien ja Bastienne” kuulsa arsti ja hüpnotiseerija Franz Anton Mesmeri pulmapeoks tema mõrsja Maria Anna von Eulenschenkiga. Teose oletatav esmaesitus toimus arsti pargiteatris 1768. aastal, kuid esimene dokumenteeritud ja teadaolev ooperietendus leidis aset alles 2. oktoobril 1890 Berliini Arhitektide majas. Libreto pärineb Jean-Jacques Rousseau’ intermeediumist “Le devin du village”. 1752. aastal kirjutatud itaaliapärane, uuemeelne buffo-intermezzi oli väga populaarne ja leidis laialdast kasutamist ka teiste kaasaegsete heliloojate poolt.

Koostöös Tallinna Filharmooniaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *