Outcast/Väljaheidetud

outcast2_pic

Galerii link

Lavastus „Outcast/Väljaheidetud“ on reis. Reis kujutluste territooriumile. Ja sealt edasi. Publik seisab silmitsi tegelastega, keda meie (valdavalt) valge, puhas, kristlik, perekonna traditsioonidel põhinev ja heteroseksuaalne ühiskond on mingil põhjusel hakanud nimetama “teisteks”. Meie ees on väljaheidetud – kõik need, kes jäävad ühiskonna äärealale ja on normist või peavoolust väljas. Lavastus uurib sundmõtteid, vääritimõistmisi, hinnanguid ja hirme, mis meil nende tegelaste suhtes on. „Outcast/Väljaheidetud“ on grupiloome, mis põhineb improvisatsioonidel ja dokumentaalsel materjalil. Lavastus koosneb mitmest osast ja toimub Väimela mõisa erinevates ruumides.

nu.unioon on kooslus, mille liikmeskond projektiti muutub, ent mille tuumiku moodustavad alati omaaegse Viljandi Kultuurikolledži (praegune TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia) teatrikunsti eriala III lennu (juh. Andres Noormets) lõpetanud tudengid, kes hetkel Eesti teatriruumis toimivad. Lisaks loomingulised sõbrad muudelt etenduskunsti aladelt (kaasaegne tants, muusika, viusaalkunst). Olles vaid mõttekaaslaste ühendus (mitte juriidiline organisatsioon), toob nu.unioon oma lavastusi välja koostöös suuremate partneritega. „Outcast/Väljaheidetute“ näol on tegemist nu.uniooni kolmanda lavastusega (esimene lavastus – „LP 12’’ 33 1/3 rpm“ – esietendus augustis 2007 Kanuti Gildi SAALis, teine – „Kõige suurem sõber“ – mais 2008 Rakvere Teatris). Seekordseks koostöö partneriks on Võru Teatriateljee.

Lavastaja: Benno Voorham (Holland / Rootsi)

Mängivad:

Marianne Kütt – vabakutseline näitleja

Kadri Noormets – vabakutseline tantsija

Tarmo Tagamets – Võru Teatriateljee, näitleja

Agu Trolla – Võru Teatriateljee, näitleja

Päär Pärenson – vabakutseline tantsija, Def Räädu laulja

Taavi „Miisu“ Varm – visuaalkunstnik, Varm Studio

Peeter Rästas – Rakvere Teater, näitleja

Erni Kask – Rakvere Teater, näitleja

Toetavad: Eesti Kultuurkapital, Võru linn, EV Kultuuriministeerium, Võrumaa Kutsehariduskeskus, Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupp, Võru Kaubamaja

Esietendus 18. augustil 2008 kell 19 Väimela mõisas

link:
võru teatriateljee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *