Lumumm

Lumumm

Lastetendus Rakvere teatris, lavastaja Peeter Rästas. Küberpunk jõuluetendus lastele, mis koosnes keerlevast lavast ja kahest suurest liikuvast ekraanist.
Minu töö:
Videokunstnik koos Aleks Tenusaarega. Lõime muinasjutumaailma kus seiklesid loo kandelased. Osad animatsiooni karakterid ja taustad on joonistanud Anni Varm. Kasutasin esmakordselt VJ software ja midikontrollerit.
———————————————

Oli kord koht, kus elu tuksus nii nagu Masin tahtis

Detsember on Rakvere Teatris traditsiooniliselt jõululavastuste päralt. 7. detsembril esietendub väikeses majas Andres Noormetsa kirjutatud muinasjutt „Lumumm”.

Oli kord koht, kus elu tuksus nii nagu Masin tahtis. Aga siis läks Masin rikki…

„Lumumm” ongi lugu neist, kes Masina ja maailma pärast muretsevad. Õnneks elab seitsme unenäo ja kuue poldiviske taga Vana, kes teab, kuidas hammasrattaid ilma Masinata töölepanna. Selle Vana juurde Peategelane parandusjuppi tooma lähebki. Teel kohatakse aga mitmeid tegelasi, kes teda ja seiklusele kaasa võetud vaatajaid õnnelikule lõpule lähemale viivad.

Lavastaja Peeter Rästase, kunstnik Mihkel Ehala ja videokunstnik Taavi Varmi koostöös valmib visuaalne ja mänguline lavastus, kus publik teatrimaagiat ka osalisena näha ja tunda saab. Osades Anneli Rahkema, Marin Mägi, Marianne Kütt, Margus Stalte, Peeter Jakobi, Helgur Rosenthal, Sander Udikas, Tarmo Kesküll.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *